Esra İnce: “Sağlıklı beslenme ve aktif yaşam ile selülitlere veda edin”

selülit esra dince diyet

Selülitler, yaklaşan yaz ayları ile birlikte kadınların korkulu rüyası haline gelmekte. Peki selülit nedir, nasıl oluşur, beslenme ve diyetle bu sorundan nasıl kurtulunur…

Selülit aslında dolaşımı bozulmuş yağ dokusudur

Selülit, adiposit denen deri altı yağ hücre gruplarının kan ve lenfatik dolaşımı bozmasıyla oluşan bir yapıdır ve deride çöküntüler ile portakal kabuğu görünümüne neden olur.  Selülitler korkulu rüyanız haline gelmekten çıkabilir. Düzenli ve sağlıklı beslenme ile bunun yanında fiziksek aktiviteyle selülitlerinize veda edebilir, oluşumlarını engelleyebilirsiniz.

Selülitler 3 grupta incelenir

  1. Dışarıdan belli olmayan ancak elle sıkıldığında portakal görüntüsü alan selülitler
  2. Dışarıdan bakılınca hafif bir şekilde belli olan selülitler
  3. Dışarıdan bakılınca oldukça belirgin olan hatta bazen ağrı yapabilen selülitler

Bu beslenme ve egzersiz önerileri ile selülitlere veda edin

  1. Çay, kahve ve sigara tüketimini azaltın. Fazla miktarda alınan kafein selülit oluşumunun hızlanmasına neden olur.
  2. C vitamini bağ dokusu güçlenmesinde oldukça önemli bir vitamindir. C vitamininden zengin portakal, limon gibi narenciye türleri, maydanoz, brokoli gibi besinler sizin için faydalı olacaktır.
  3. İşlenmiş ve paketli gıdalardan uzun durun. Ekstra şeker tüketmemeye çalışın.
  4. Su tüketiminizi artırın. Günde 2 – 2,5 lt su tüketmek kan dolaşımınıznı artmasını sağlayarak selülit oluşum hızını azaltacaktır.
  5. Her gün minimum 30 dakika egzersiz yapın veya yürüyün. Böylece yağ yakımınız hızlanacak ve selülitli bölgedeki kaslar gelişerek yağlanmadan dolayı oluşan sarkık ve portakal kabuğu görünümü azalacaktır.
  6. Günlük lif alımınızı sebze, meyve ve kurubaklagillerle artırın.  Bu sayede hem daha uzun süre tok kalacak hem de sindirim sisteminiz daha iyi çalışacak.
  7. Omega 3 yağ asidi damarları genişleterek kan akışını hızlandırır ve dolaşımın rahatlamasını sağlar. Balık, ceviz ve keten tohumu gibi omega 3 den zengin besinlere beslenme düzeninizde daha fazla yer vermeye çalışın.
  8. Alkol tüketimini sınırlayın. Sosyal içici olarak arada bir alkol tüketimi çok büyük sorunlar yaratmayabilir fakat bu durum artarsa hem selülit artabilir hem de sağlığınız bozulabilir.
  9. Yağlı yiyeceklerden ve kızartmalardan uzak durun. Deri altındaki fazla yağ dokusu dolaşımı bozar, bu da selülit oluşumuna neden olabilir.
  10. A, C, E vitaminleri antioksidan özellikleri ile vücuttaki toksinlerle savaşarak, cildinizi güzelleştirmeye yardımcı olur.
  11. Tuz tüketimini kısıtlayın. Aşırı tuz tüketimi selülit ve hipertansiyon gibi birçok sağlık problemine yol açabilmektedir.
  12. Meyve, sebze, kuru baklagiller ve tahıllar bir yandan dokuları atık maddelerden temizlerken bir yandan da potasyum içerikleriyle hücreleri besler.

diyetisyen esra ince zayıflama listesi, diyetisyen esra ince yazıları, diyetisyen esra ince makaleleri, diyetisyen esra ince haşimoto, diyetisyen esra ince hashimoto, diyetisyen esra ince diyet listesi

esra ince, diyetisyen esra ince, diyet uzmanı esra ince, beslenme ve diyet uzmanı esra ince, esra ince kimdir, esra ince yazıları, gerçek diyetisyenler sitesi esra ince, şenol yıldız, diyetisyen şenol yıldız, selülit, selülüt, selulit, selülitleri azaltma, selülitler nasıl yok olur, portakal kabuğu, selülit diyeti

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir