KPSS 2016/2 yerleştirmesi

Sözleşmeli diyetisyenler kadroya geçecek mi?, kpss diyetisyen habeleri, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kamu Hastaneler Kurumu KPSS Diyetisyen

KPSS 2016/2 merkezi yerleştirme ile sağlık personeli alacak.

Devlet personel başkanlığı tarafından kamu kurum ve kurulışlardan 8 Ağustos – 18 Kasım 2016 tarihleri arasında talep toplandı. KPSS 2016/2 ile çeşitli branşlarda sağlık personel alımı da yapılacak
Bilindiği üzere, ÖSYM yılda iki defa KPSS merkezi yerleştirmesi yapmaktadır. 2016 yılı mart ayında ilan edilen takvime göre, ilk yerleştirmenin haziran ayında, ikinci yerleştirmenin ise aralık ayında yapılması kararlaştırıldı. KPSS 2016/2 merkezi yerleştirme ile sağlık bakanlığı yaklaşık 4.000 sağlık personeli alacak.

Sağlıkçı alımı

Sağlık bakanlığı sağlık personeli alımı ne zaman?

DPB tarafından yerleştirme taleplerinin toplanması 8 Ağustos – 18 Kasım 2016 tarihleri arasında,  tercih kılavuzunun ÖSYM Başkanlığına gönderilmesi 2 Aralık 2016 tarihinde; ÖSYM Başkanlığınca tercihlerin alınması ise 21 – 30 Aralık 2016 tarihleri arasında.

Diyetisyenle sağlıklıyken görüşülmelidir. Peki, zayıf veya şişman değilseniz yani kiloyla ilgili bir probleminiz yoksa ve sağlıklıysanız “Benim diyetisyenle hiç işim olmaz” mı demelisiniz?

Unutmayın önünüzdeki yıllarda birçok sağlık riski sizi bekliyor. Bu risklerden korunmanın en başta gelen önlemi de, bilinçli ve sağlıklı beslenmek. Diyetisyenlerin yalnızca hastalık durumlarında başvurulacak sağlık personelleri olmadığını, onların sağlıklıyken de başvurulacak profesyonel sağlık meslek mensubu olduklarını bilip, bu özelliklerinden yararlanmak, size uzun ve sağlıklı yıllar kazandıracaktır.

kilo almak için diyet

Diyetisyenler devlet hastanelerinde nasıl göreve başlar?

Kamu kurumlarında görev alan diyetisyenler, ÖSYM tarafından hazırlanan KPSS’ye girerek, yıl içinde gerçekleştirilen atamalarla (yerleştirme) devlet hastanelerinde göreve başlamaktadırlar.

[button-white url=”http://www.gercekdiyetisyenler.com/kpss-2016-1-diyetisyen-yerlestirme-puanlari/” target=”_blank” position=”center”]kpss diyetisyen atama puanları[/button-white]

Beslenme ve diyetetik ülkemizde hali hazırda gelişen bir meslek alanıdır. Bu nedenle iyi yetişmiş bir diyetisyenin iş bulma sorunu olmayabilir.

probiyotikler, prebiyotikler, diyet

Kimler diyetisyen kapsamında değerlendirilir?

Diyetisyen, sağlık bilimleri fakültesi ya da yüksekokulu, beslenme ve diyetetik eğitim ve öğretim programını en az 4 yılda (bir yıl hazırlık ile 5 yılda) tamamlayarak “Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması” alarak “Diyetisyen” unvanını kazanıp, diyetisyenlik mesleğini yapmaya ve uygulamaya hak kazanan profesyonel sağlık personelidir.

ÖSYM - DİYETİSYEN

Diyetisyenler nerelerde çalışıyor?

Diyetisyenler, devlet hastanelerinde, özel hastanelerde, üniversite hastanelerinde, özel dal hastanelerinde, kadın doğum ve çocuk hastanelerinde, özel kliniklerde, toplum sağlığı merkezlerinde, gün hastanelerinde, tıp merkezlerinde, diyaliz merkezlerinde, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinde, özel klinik ya da polikliniklerde, belediyelerde, yaşlı bakım evlerinde, çocuk esirgeme kurumlarında ve diğer sosyal hizmet kurumlarında, beslenme ve diyet eğitim danışma merkezi açarak, kendi ofislerinde, hastanelerde, yemek şirketlerinde, yurtlarda, büyük fabrikalarda, spor kulüplerinde, spor salonlarında, estetik ve güzellik merkezlerinde, üniversitelerde, diğer eğitim kurumlarında, besin takviye şirketleri, ilaç firmaları, araştırma ve endüstri kuruluşlarında çalışabilmektedirler.

KPSS Diyetisyen alım sayıları, 2016 kpss diyetisyen, diyetisyen atamaları

Diyetisyen atamaları hakkında istatistikler

Diyetisyen ataması Atanan diyetisyen sayısı Diyetisyen taban puanı
KPSS 2016/7 140 87.7
KPSS 2016/6 22 91.8
KPSS 2016/1 204 81.2

[button-brown url=”http://www.gercekdiyetisyenler.com/diyet/kpss-diyetisyen/” target=”_blank” position=”center”]TÜM KPSS DİYETİSYEN HABERLERİ[/button-brown]

[alert-note]DİYETİSYENLERİ BAĞLAYAN KPSS GELİŞMELERİNİ AKTARMAYA DEVAM EDECEĞİZ[/alert-note]

GDS

Gerçek Diyetisyenler Sitesi; sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik alanlarına yönelik bilgi paylaşımının yapıldığı, kâr amacı gütmeyen bir internet platformudur.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir