5 maddede: “Sağlıklı beslenme”

sağlıklı beslenme ve diyet berna eryılmaz

Hepimiz mutlu, huzurlu bir hayat yaşamak için her gün çabalayıp duruyoruz. Saatlarce, günlerce, yıllarca… Ancak bu koşuşturma içerisinde kendimizi, sağlığımızı ve beslenmemizi çoğu zaman ikinci plana atıyoruz. Farkında olmadan bedenimizden ödün veriyoruz. Ama şunu unutmamalı ki her zaman önceliğimiz kendimiz ve bedenimiz olmalı. O zaman nasıl bedenimize öncelik verip, daha sağlıklı yıllara meydan okuruz bakalım.

diyet beslenme sağlık

5 maddede sağlıklı beslenme: “Makine değiliz”

Öncelikle insan vücudunun bir makine olduğunu ve bazı gereksinimleri olduğunu unutmamalıyız. Yani yemek yerken sadece karnımızı doyurmak vücudumuzun ihtiyaçlarını karşılamaz. Peki ne yapmalıyız ?

ofis diyeti, iş yerinde diyet detox

5 maddede sağlıklı beslenme: “Her güne meyve ve sebze”

Sebze ve meyve bol miktarda vitamin, mineral, lif içerir. Bağırsak problemleri yaşamamızı engeller, hastalıklara karşı korunmamızı ve daha çabuk doymamızı sağlar, tokluk süresini uzatır. Günlük beslenmemizde sebze yemeği, yemeğimizin yanında mevsim salata ve ara öğünlerde bir – iki porsiyon meyve tüketmek idealdir. Bir porsiyon meyveyi bir avuç içiniz kadar düşünebilirsiniz.

diyetisyen, beslenme uzmanı, beslenme ve diyet uzmanı, beslenme ve diyetetik, gerçek diyetisyenler sitesi

5 maddede sağlıklı beslenme: “Bu süt ürünleri ihmale gelmez”

Süt, içerisinde bulunan kalsiyum minerali sayesinde kemiklerimizi ve dişlerimizi koruyup sağlamlaştırmaya yarar. Her gün düzenli tüketilmediğinde diş kayıplarına, kemiklerin içinin boşalmasına ve güçsüzleşmesine neden olur. Yemeklerin yanında yoğurt, kahvaltıda beyaz peynir ve gün içerisinde ara öğünlerde süt, ayran veya kefir içerek yıllara meydan okuyabiliriz.

badem sütü, badem sütü kalorisi, badem sütü faydaları, diyette badem sütü,

5 maddede sağlıklı beslenme: “Protein sağlıklı beslenmenin kilit besin ögesi”

Tıpkı bir binanın tuğlaları gibi vücudumuzun da yapı taşları vardır, bunlar; proteinler. Organlarımızın düzenli çalışması ve hastalıklara karşı direnci için günlük protein alımına özen gösterilmeliyiz. En fazla yarar sağlamak için proteinli besinleri bütün öğünlerimize paylaştırmalıyız. Peki proteinli besinler hangileri? Et, tavuk, balık, yumurta, süt ve süt ürünleri, kuru baklagiller iyi kalitede protein kaynağıdır. Yalnız her şeyde olduğu gibi proteinli besinlerde de aşırıya kaçmamalıyız. Et severler proteini bahane ederek ete aşırı yüklenmemeli , fazla tüketildiğinde böbrek rahatsızlıklarına neden olduğu unutulmamalıdır.

bol proteinli beslenme spor vücut fitness

5 maddede sağlıklı beslenme: “Kalorisiz içecek su”

Sıcak yaz günlerinde sıvı kaybımız çok fazla. Bu sebeple genelde kendimizi yorgun ve bitkin hissederiz. Vücudumuzun bize daha iyi hizmet edebilmesi için su içmeye özen göstermeliyiz.

sporcular için su, sporcu günlük ne kadar su içmeli, içme suyu, fitness yaparken ne kadar su içmeli, diyette su, sporda su

Su içmek için susamayı beklememeli azar azar sık aralıklarla suyumuzu tüketmeliyiz.
Sağlıklı, mutlu, huzurlu günler …

Gerçek Diyetisyenler Sitesi Uzman Yazarı - Diyetisyen Berna Eryılmaz

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir