Diyetisyenlerin yeni sitesi: Gerçek Diyetisyenler Sitesi

diyetisyen, gerçek diyetisyenler

Gerçek Diyetisyenler Sitesi, 2015 yılında kurulan Diyet Doktorum Sitesi’nin devamı niteliğinde 2016 yılı temmuz ayı itibarı ile hizmet vermeye başlamıştır. Gerçek Diyetisyenler Sitesi’nin ziyaretçi profilini beslenme ve diyetetik mezunu diyetisyenler ile diyetisyen adaylarının yanı sıra, özel ve kamu sağlık sektörü çalışanları, yöneticileri, hekimler, devlet hastanesi ve üniversite hastanesi çalışan ve yöneticileri, eczaneler, ilaç firmaları, medikal şirketler ve sağlıkla ilgili haberleri araştıran ve sağlık alanı ile ilgilenen ziyaretçiler oluşturmaktadır.

[alert-announce]Gerçek Diyetisyenler Sitesi’nin kayıtlı 900’e yakın mail grubu üyesi bulunmaktadır. Ayrıca Facebook, Twitter ve İnstagram gibi sosyal paylaşım sitelerinde de çok sayıda üye, takipçi ya da abonesi bulunmaktadır. Bu sosyal medya mecralarında Gerçek Diyetisyenler Sitesi’nin sayfaları bulunmakta, haberlerin bir kısmı buralarda da yayımlanmaktadır.[/alert-announce]

Gerçek Diyetisyenler Sitesi, en güçlü “beslenme ve diyetetik sektörel bilgi paylaşımı ve dayanışma siteleri” içinde yer almaktadır.

Gerçek Diyetisyenler Sitesi’nde “Beslenme, diyet ve sağlık” güncel haberleri, iş ilanları, diyetisyenleri bağlayan KPSS gelişmeleri ve kamu personel alım haberleri, etkinlikler, “beslenme, diyet ve sağlık” makaleleri, aktif yaşam bilgileri, “beslenme, diyet ve sağlık” sunumları ile birlikte yalnızca diyetisyenlerin ve diyetisyen adaylarının yararlanabileceği beslenme ve diyetetik dokümanları “indirme merkezi” adı altında ücretsiz olarak sunulmaktadır.

glisemik indeks diyeti

Çeşitli kategorilerde yalnızca diyetisyen ve sağlık profesyonellerine değil, sektörün hedef kitlesi olan tüm bireylere de bilgi paylaşımının sağlanmasını hedefliyoruz.

Error: Contact form not found.

Diyetisyenlik bölümü

Diyetisyenlik, tıp, diş hekimliği, eczacılık ve fizyoterapistlikte olduğu gibi başlı başına ayrı bir sağlık bölümüdür.
Büyüme, gelişme ve ömür boyu tüm bireylerin sağlığının korunması, geliştirilmesi, yaşam kalitesinin artırılması için beslenme biliminin ilkeleri doğrultusunda bireysel ve toplu beslenmenin plân ve programlarını düzenleyen; besin ögesi, besin ve beslenmeden kaynaklanan sağlık sorunlarını araştıran, değerlendiren, çözüm yolları bulan; var olan besin kaynaklarının ekonomik ve sağlık kurallarına uygun olarak kullanılmasını sağlayan; besin denetimini yapan; bu konularda fizyolojik, psikolojik ve sosyolojik olarak sağlıklı yaşam biçimlerinin benimsenmesi amacıyla bireyi ve toplumu bilgilendiren, bilinçlendiren, doğuştan ve sonradan oluşan hastalıklar ve diğer özel durumlarda tıbbî ve cerrahî tedavilere uygun, doğal ve tedavi edici besinlerin bileşimlerine göre diyet programı plânlayan, eğitim veren, eğitim programlarını plânlayan, uygulatan ve izleyen profesyonel sağlık meslek dalıdır.

Beslenme ve diyetetik programının amacı

Beslenme ve besinlerle ilgili bilimsel ilkelerin, sağlığın korunması ve hastalıkların iyileştirilmesi çalışmalarının uygulanması alanında çalışacak profesyonel insan gücünü yetiştirmek ve bu alanda araştırma yapmaktır.

diyetisyen alımı olacak mı

Üniversite eğitimi boyunca verilecek başlıca dersler

Beslenme ve diyetetik programında eğitimi süresince, Kurum ve Hastanede Beslenme Alan Çalışması, Hastalıklarda Beslenme ve Diyet Tedavileri I ve II, Pediatrik Hastalıklarda Beslenme, Geriatrik Hastalıklarda Beslenme, Anne ve Çocuk Beslenmesi, Sporcu Beslenmesi, Toplu Beslenme Sistemleri I ve II, Besin – İlaç Etkileşimleri, Seminer, Beslenme İlkeleri I ve II, Besin Mikrobiyolojisi, Genel Mikrobiyoloji, Anatomi I ve II, Fizyoloji I ve II, Tıbbı Biyoloji ve Genetik, Besin Teknolojisi, Besin Biyoteknolojisi, Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyolojisi, Besin Kimyası ve Analizleri I ve II, Beslenme Biyokimyası I ve II, Temel Kimya I ve II, Besin Kontrolü ve Mevzuatı, Beslenme Durumunu Saptama Yöntemleri, Beslenme Eğitimi, Beslenme Ekolojisi, Beslenme ve Diyetetikte Temel Kavramlar, Biyoistatistik, Demografik Yapı ve Sağlık, Aile Sağlığı ve Planlaması, Sağlık Bilimleri Tarihi, Türk Mutfağı, Mutfak Planlaması ve Araç Gereçleri, Duyusal Analiz, Mesleki Yabancı Dil (İngilizce), Yabancı Dilde Okuma ve Konuşma (İngilizce), Yabancı Dil (İngilizce) I ve II, Temel Yabancı Dil I ve II (İngilizce), Toplum Bilim, Temel Psikoloji, Sosyal Antropoloji, Temel Matematik, Genel İktisat I ve II, İletişim Becerileri, Halkla İlişkiler, Bilgisayara Giriş, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili I ve II, Güzel Sanatlar (Müzik), Güzel Sanatlar (Resim), Beden Eğitimi ve Yönetim Ekonomisi alanlarında dersler verilir.

Teorik bilgilerin yanında pratik eğitim de kazandırılıyor

Altıncı yarı yılın sonunda aile sağlığı merkezleri veya toplum sağlığı merkezlerinde 6 hafta süreli halk sağlığında beslenme, son sınıfta bir yıl süreli hastane ve kurumlarda beslenme alan stajları yapılıyor.

Hangi üniversitelerde var?

Beslenme ve diyetetik bölümü şu an Türkiye ve KKTC’de toplamda 62 üniversitede bulunuyor. Detaylı bilgi için Türkiye Diyetisyenler Derneği Web Sitesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Beslenme ve diyet danışmanlık merkezi açmak için devlet KOBİ desteği veriyor mu, Beslenme ve diyet danışmanlık merkezi açmak için devlet desteği, diyet merkezi açmak için devlet desteği, diyetisyen için ofis açmak, diyet ofisi için krediler

Diyetisyen

Sağlık bilimleri fakültesi ya da eşdeğeri yükseköğretim kurumlarının en az dört yıllık (hazırlık eğitimi ile beş yıl) beslenme ve diyetetik eğitim – öğretim programını tamamlayarak “Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması” alarak “Diyetisyen” unvanını kazanarak diyetisyenlik mesleğini yapmaya ve uygulamaya hak kazanan profesyonel sağlık meslek mensubudur.

Beslenme ve diyet uzmanı

Diyetisyen unvanını lisans diploması ile aldıktan sonra beslenme bilimleri (beslenme uzmanlığı), diyetetik programı (diyet uzmanlığı), toplu beslenme sistemleri (toplu beslenme diyetisyenliği), toplum beslenmesi, klinik diyetisyenlik, halk sağlığı diyetisyenliği, yönetici diyetisyenlik ile eğitim ve araştırma diyetisyenliği anabilim ya da bilim dallarında bilim uzmanlığı ve doktora yaparak bilim uzmanlığı ve/veya doktora derecesi almış diyetisyendir.

Diyetisyenlerin çalışma alanları

  • Devlet hastanelerinde, özel hastanelerde, üniversite hastanelerinde, özel dal hastanelerinde, kadın doğum ve çocuk hastanelerinde ve özel kliniklerde yataklı tedavi kurumları diyetisyenliği yapabilirsiniz.
  • Toplum sağlığı merkezlerinde, gün hastanelerinde, tıp merkezlerinde, diyaliz merkezlerinde, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinde, özel klinik ya da polikliniklerde halk sağlığı diyetisyenliği yapabilirsiniz.
  • Belediyelerde, yaşlı bakım evlerinde, çocuk esirgeme kurumlarında ve diğer sosyal hizmet kurumlarında diyetisyen olarak görev alabilirsiniz.
  • Beslenme ve diyet eğitim danışma merkezi açarak, kendi ofisinizde danışan (kronik hastalığı bulunan bireyler için hastalarınızı) kabul edebilirsiniz.
  • Hastanelerde, yemek şirketlerinde yurtlarda ve büyük fabrikalarda toplu beslenme diyetisyenliği yapabilirsiniz.
  • Spor kulüplerinde ve spor salonlarında sporcu diyetisyeni olarak çalışabilirsiniz.
  • Estetik ve güzellik merkezlerinde diyetisyen olarak çalışabilirsiniz.
  • Üniversitelerde akademisyen olarak görev alabilirsiniz.
  • Diğer eğitim kurumlarında beslenme eğitimcisi ve öğretmen olarak çalışabilirsiniz.
  • Besin takviye şirketleri, ilaç firmaları, araştırma ve endüstri kuruluşlarında araştırmacı ve danışman diyetisyen olarak görev alabilirsiniz.

[alert-note]Beslenme ve diyetetik ülkemizde hali hazırda gelişen bir meslek alanıdır. Bu nedenle iyi yetişmiş bir diyetisyenin iş bulma sorunu olmayabilir.[/alert-note]

GDS

Gerçek Diyetisyenler Sitesi; sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik alanlarına yönelik bilgi paylaşımının yapıldığı, kâr amacı gütmeyen bir internet platformudur.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir