
Doymamış yağ asitleri düşük mortalite riski ile ilişkilidir!
Doymamış yağ asitleri düşük mortalite riski ile ilişkilidir. Doymamış yağ asitleri ve mortalite Yağ, organizma için elzemdir. Deri altı yağ devamını okuyun…
Doymamış yağ asitleri düşük mortalite riski ile ilişkilidir. Doymamış yağ asitleri ve mortalite Yağ, organizma için elzemdir. Deri altı yağ devamını okuyun…
Kurban bayramında kırmızı etler protein kaynağı olarak yaygın biçimde tüketilmektedir. Kurbanların kesim öncesi, kesimleri sırasında ve sonrasındaki uygulamalar, etlerin olgunlaştırılması, devamını okuyun…
Amfetamin dikkat bozukluğu, hiperaktivite bozukluğu gibi durumların tedavisi için kullanılmaktadır. Aynı zamanda kilo kontrolünde iştah azaltıcı olarak kullanılan sentetik bir devamını okuyun…
Stronsiyum toprak metal grubunda bulunan bir elementtir. Toprakta ve suda bol miktarda bulunmaktadır. Toprak ve suda bulunmasından dolayı bitkilerle alınabilmektedir. devamını okuyun…
Egzersiz ve spor sırasında performansı artırmak ve bunun devamlılığını sağlamak, sağlığı korumak ve yaşam kalitesini artırmak için yeterli ve dengeli devamını okuyun…
Ülkemizde sık görülen hastalıklardan biri de troid hastalıklardır. Tiroid, tiroide bezi boyunca kahverengi kırmızı renkte ve yaklaşık 25-30 gr ağırlığında devamını okuyun…
Birçoğumuz keyifle yudumladığımız kahvemizin aslında ağaçta yetişen bir meyve olduğunu hayal etmeyiz… Fakat kahve, kahve ağacının kiraza benzeyen meyvelerinin çekirdeklerinden devamını okuyun…
Çoğu kişinin çaresiz hastalık sandığı psikolojik ya da psikiyatrik hastalıkların ve fizyoloji sendromlarının nedeni hasarlı, geçirgen bağırsak duvarı ve anormal devamını okuyun…
Dengesiz beslenme, yetersiz demir emilimi, hamilelik ve gebelik gibi gereksinmenin arttığı durumlar, kan kaybı, sağlık ve temizlik kurallarına uyulmaması sonucu devamını okuyun…
Genetiğiyle oynanmış besinler ve hızlı hazır besinler, sektörünün getirdiği tehlikeler insanları obez yapmaya yetiyor… Türkiye Endoskopik ve Laparoskopik Cerrahi Derneği Başkanı devamını okuyun…
Yağ tüketiminin yaşamın sürekliliği için gerekli olduğu ilk kez 1929 yılında yağsız diyet verilen farelerde, büyümede gerilik, hastalık ve ölümlerin devamını okuyun…
Probiyotikler, bağırsak sisteminin mikrobiyal florasını değiştirerek insan sağlığı üzerinde olumlu etkiler yapan mikroorganizmalar olarak tanımlanabilir. Bu grupta laktobasiller, bifidobakterler ve devamını okuyun…
Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Nörobilim Lisansüstü Programı öğrencisi Tayfun Gözler, alkol ve enerji içecekleri kombinasyonu üzerindeki çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Alkol devamını okuyun…
Öncelikle sebze ve meyvelerin toz, toprak ve ilaç kalıntılarından temizlenmeleri için bol suda iyice yıkanması gerekir. Kabuklu sebzeler soyulurken dikkat devamını okuyun…
Kış mevsimi geldi. Bu mevsiminde hasta olmamak için güçlü bir bağışıklık sistemi gerekiyor. Yetersiz ve dengesiz beslenme alışkanlıklarının savunma mekanizmasını yavaşlattığına dikkat devamını okuyun…
Bebeğiniz diğer bebeklere göre daha mı zayıf? Bebeğinizin beslenmesi konusunda tombul bebeklerin annelerinden gelen eleştiriler ve öğütlerden sıkıldınız mı? O devamını okuyun…
Sınavlar artık hayatımızın – özellikle gençliğimizin – vazgeçilmez bir parçası oldu. TEOG, LYS, YGS derken büyüme çağının çoğunu yoğun bir tempoda devamını okuyun…
Bağırsaklar vücudumuzun ikinci beynidir. Bu yüzden bağırsaklarımızın ve sindirim sistemimizin düzenli ve sağlıklı bir şekilde çalışması çok önemlidir. Uzun vadede devamını okuyun…