ATA-AÖF kayıtları başladı!

ATA AÖF Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından açıklanan 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının ardından, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’ne (ATA – AÖF) kayıt hakkı kazanan öğrenciler için kayıt işlemleri bugün başladı.

Peki, ATA AÖF kaydı nasıl yapılır? ATA AÖF kayıtları ne zaman bitecek? Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ya da diğer adıyla ATA-AÖF kayıt işlemleri başladı. Üniversiteden yapılan duyuruda kayıt tarihleri ve kayıt işlemleri hakkında merak edilen tüm detaylar açıklandı. İşte, 2018 ATA-AÖF kayıtlarına dair tüm detaylar…

ATA-AÖF kayıtları hakkında üniversitesinin resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle;

YKS sonuçları ile Fakültemize yerleştirilen öğrencilerimiz kayıt işlemlerini 3 – 5 Eylül 2018 tarihleri arasında “e-Devlet” üzerinden elektronik olarak yapabilirler. Fakültemize kayıt yaptıracak öğrenci adayları için en kolay ve kısa yol e-Devlet üzerinden kayıt yaptırmaktır. e-Devlet şifresi olmayan öğrenci adaylarımız tüm PTT şubelerinden bu şifreyi temin edebilirler.

E-devlet kayıt işlemleri

YKS sonuçları ile yerleştirilen öğrenciler kayıt işlemlerini 3 – 5 Eylül 2018 tarihleri arasında “e-Devlet” üzerinden elektronik olarak yapabilirler. Kayıt yaptıracak öğrenci adayları için en kolay ve kısa yol e-Devlet üzerinden kayıt yaptırmaktır. Elektronik kayıt işlemlerinin ardından Halkbank, VakıfBank veya Ziraat Bankasına materyal ücretini ödeyen öğrencilerin herhangi bir evrak göndermesine gerek kalmaksızın kayıt işlemleri tamamlanmış olacaktır. Kayıt işlemleri tamamlanan öğrenciler SMS ile bilgilendirilecektir.

OKS kayıt işlemleri

YKS sonuçları ile e-Devlet üzerinden kayıt yaptıramayan öğrenci adayları 3 – 7 Eylül 2018 tarihleri arasında Halkbank, VakıfBank veya Ziraat Bankasına materyal ücretini ödedikten sonra Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi web sayfasında bulunan Online Kayıt Sistemi (OKS) üzerinden kayıt işlemlerini yapabilirler. OKS üzerinden “Kayıt Bilgi Formu” çıktısını alan öğrenciler kayıt için gerekli belgeleri elden ya da posta/kargo yolu ile fakülteye ulaştıracaklardır. Kayıt işlemleri tamamlanan öğrenciler SMS ile bilgilendirilecektir.

Liseden mezun olamayanların işlemleri

YKS sonuçları ile fakülte bünyesinde yer alan programlardan herhangi birine yerleştirilmiş, öğrenim gördüğü liseden mezun olabilmek için tek ders/bütünleme sınavına girmiş ancak sonucu henüz ilan edilmemiş öğrenci adayları geçici kayıt yapabileceklerdir. Kesin kayıt için gerekli evraklarını tamamlayarak 31 Aralık 2018 tarihine kadar diplomasını/mezuniyet belgesini göndermeyen öğrenci adaylarının kayıtları silinecektir.

Ders kaydı nasıl yapılır?

Akademik takvimde belirtilen tarihlerde materyal ücretini yatırarak kesin kayıt işlemini tamamlayan birinci sınıf öğrencileri için ders kayıtları fakülte tarafından yapılacaktır. Sonraki yıllarda (ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıfta) öğrenciler akademik takvimde belirtilen tarihlerde ders kayıtlarını (alacakları derslerin seçimini) kendileri yapacaklardır. Ders alma takvimi içerisinde materyal ücreti yatırıp ders kaydı yapmayan/yapamayan öğrencilerin ders kayıtları 30 krediye kadar fakülte tarafından atanacaktır. Atanan bu derslerden öğrenciler isterse belirlenen ders seçme tarihlerinde değişiklik yapabileceklerdir.

[toggle title=”Hürriyet”]http://www.hurriyet.com.tr/gundem/ata-aof-kayitlari-basladi-2018-ata-aof-kayitlari-40944727[/toggle]

GDS

Gerçek Diyetisyenler Sitesi; sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik alanlarına yönelik bilgi paylaşımının yapıldığı, kâr amacı gütmeyen bir internet platformudur.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir