2017/5 ataması yine 4+2’ye mi bağımlı?

KPSS diyetisyen, DİYETİSYENLİK ATAMALARI, sağlık bakanlığı beslenme ve diyetetik

2017/5 KPSS tercih işlemlerine başvurmak isteyen diyetisyenlerden gelen sorulardan önemli sorulardan biri: 2017/5 ataması yine 4+2’ye mi bağımlı?

2017/5 sağlık personeli atamasında 4+2 sistemi diyorlar, peki bu sistemde es durumu ataması da dahil mi yani es durumu ataması istenebilir mi? G

Yanıt

Zorunlu hizmeti ifade eden 4+2 uygulaması, 663 sayılı KHK’nın 45/A maddesiyle sözleşmeli sağlık personeli için de getirilmiştir. İlgili hüküm şöyle:

(3) Bu madde uyarınca atanan sözleşmeli sağlık personeli dört yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde bu madde uyarınca istihdam edilen personelin eşi bu personele tabidir. Ancak sözleşmeli sağlık personelinin bulunduğu ilde bir yıl görev yapması ve vizeli pozisyon bulunması durumunda; eşlerin her ikisinin de Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında sözleşmeli veya eşlerden birinin sözleşmeli, diğerinin Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında veya diğer bir kamu kurum veya kuruluşunda kadrolu statüde istihdam ediliyor olması halinde hizmet ihtiyacının daha fazla olduğu yere atamaları yapılabilir.
(4) Sözleşmeli sağlık personelinden dört yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (A) bendi kapsamındaki kadrolara atanır. Bu kadrolara atananlar, aynı yerde en az iki yıl daha görev yapar, bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmaz.

Bu hükümlere göre, sözleşmeli diyetisyen sağlık personelinin eş durumu ataması ancak 1 yıl sonra yapılabilecektir.

[button-red url=”http://www.gercekdiyetisyenler.com/diyet/kpss-diyetisyen/” target=”_blank” position=”center”]tüm kpss diyetisyen haber ve gelişmeleri için tıklayınız[/button-red]

GDS

Gerçek Diyetisyenler Sitesi; sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik alanlarına yönelik bilgi paylaşımının yapıldığı, kâr amacı gütmeyen bir internet platformudur.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir