2013 Diyetisyen unvan değişikliği sınavı ders notu

besin güvenliği, gıda güvenliği, güvenilir gıda

2013 yılı Diyetisyen unvan değişikliği sınavı Gıda, tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ders notu aşağıdaki bağlantıda yer almaktadır.

Bu doküman çeşitli kaynaklardan faydalanılarak oluşturulmuş bir derlemedir. Hiçbir suretle özgün bir kitap özelliği taşımamaktadır. Sadece ilgili konularda bilgi edinme amaçlı olarak kullanılması için bu doküman oluşturulmuştur. Kesinlikle başka çalışmalarda dipnot olarak gösterilemez.

Beslenme sırasında vücuda alınan yiyecek ve içeceklere besin denir. İnsanın büyümesi ve gelişmesi (anne karnında ve daha sonra) sağlıklı ve üretken olarak yaşamını sürdürebilmesi için gerekli olan besinlerin hücre ve vücutta kullanılmasına beslenme denir. Tüm canlılar beslenme özelliğine sahiptir. Sağlıklı büyüme, gelişme ve özellikle zeka gelişimi için yeterli ve dengeli beslenme şarttır. Beslenme dokuların yenilenmesini ve bağışıklık sisteminin sağlıklı olarak çalışmasını sağlar. Yetersiz ve dengesiz beslenme vücut direncini azalttığında hastalıklara yakalanma olasılığı artmakta ve hastalıklar ağır seyretmektedir…

[button-white url=”http://www.tarim.gov.tr/PERGEM/Belgeler/unvan_degisikligi_ders_notlari/28036-Diyetisyen.pdf” target=”_blank” position=”center”]2013 Diyetisyen unvan değişikliği sınavı ders notu[/button-white]

GDS

Gerçek Diyetisyenler Sitesi; sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik alanlarına yönelik bilgi paylaşımının yapıldığı, kâr amacı gütmeyen bir internet platformudur.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir