“Kışın diyet yapmak daha kolay” yanılgısı!

trt spor, trt haber, trt 1 canlı, trt sağlık, trt diyetisyen

Kışın daha kolay diyet yapabileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Diyetisyen Mesude Evirgen’e göre, diyetin mevsimi yok, her mevsim beslenmede dengenin sağlanması gerek. Önemli olan karar vermek ve istikrarlı olmak.

mesude evirgen diyetisyen

Diyetisyen Mesude Evirgen, kışın diyetin daha kolay yapıldığına dair bir yanılgı olduğunu ifade ederek,

Diyet, beslenme alışkanlıklarındaki dengeyi sağlamaktır. Dört mevsim diyet yapılabilir. Diyetin mevsimi olmaz, dedi.

Diyetisyen Mesude Evirgen, diyet ve sağlıklı beslenme hakkında bilgiler verdi. TRT İzmir Kent Radyo’da konuşan Evirgen, kışın daha az aktivite yapılması ve günlerin kısalması sebebiyle insanlarda “kışın diyet daha kolay yapılır” gibi bir algının oluştuğunu belirtti. Bu düşüncenin doğru olmadığını dile getirerek, her mevsim beslenmede dengenin sağlanması gerektiğini söyleyen Mesude Evirgen,

Antioksidant,B6 vitamini,bağışıklık hüreleri,bağışıklık sistemi,besin çeşitliliği,Çinko,folik asit,yeşil yapraklı sebzeler, Diyetisyen Sibel Mumcu, Diyetisyen Sibel Mumcu kimdir, Diyetisyen Sibel Mumcu yazıları, Diyetisyen Sibel Mumcu bağışıklık sistemi, gıda hattı, gıda gündemi, bağışıklığı yükselten besinler, bağışıklığa iyi gelen gıdalar,

Diyetin mevsimi yoktur. Dört mevsim de diyet yapılabilir. Yılın her döneminde beslenmenizdeki dengeyi koruduğunuzda, ağır diyetler yapmanıza gerek kalmaz. Kışın diyet yapmanın kolay olduğunun düşünülmesinin nedeni, günlerin biraz daha kısa oluşu ve akşam saatlerinin genellikle televizyon karşısında geçirilmedir. Kışın dondurma, karpuz, alkol gibi kilo aldıran besinler tercih edilmez, dedi.

diyetisyen iş ilanları, beslenme ve diyetetik alımları, diyetisyen iş ilanı 2017

Beslenme alışkanlıklarında şeker ve karbonhidratın dengede tutulması gerektiğini ifade eden Evirgen,

Zayıflamak için öncelikle kesin karar vermek ve istikrarlı olmak gerekiyor. Diyet, korkulanın aksine aç kalmak demek değildir. Sadece hayata karşı bakış açınızı değiştirmek ve beslenme alışkanlıklarınızda küçük düzenlemeler yapmak sağlıklı olmak için yeterli olabilir. Sağlıklı olmak isteyenlerin dikkat etmeleri gereken ufak noktalar var. Yüksek karbonhidrat, yüksek hayvansal yağ ve yüksek şeker içeren besinleri tüketmemeleri gerek. Öğünlerin düzenli olması ve sıvı tüketiminin yeterli miktarda olması da büyük önem taşıyor. Kişi bu noktalara dikkat ettiğinde kilo kaybı gözleniyor, diye konuştu.

diyetisyen ara, diyetisyen eskişehir, diyetisyen logo, zayıflama uzmanı, kilo verdiren diyet, diyetisyen doktoru

Diyet ve beslenme düzeni kişiye özeldir

Evirgen, sağlıklı bir tabakta her besin ögesinden bir miktar olması gerektiğinin altını çizerek, şöyle devam etti:

Basit karbonhidrat dediğimiz beyaz undan, basit şeker dediğimiz beyaz şekerden yapılmış olan yemeklerden mümkün olduğunca minimum oranda beslenmemiz gerekiyor. Beslenme tarzımızın % 55’inin karbonhidratlardan, yaklaşık % 30’unun yağlardan, % 15’inin de proteinden sağlanması gerekiyor; ancak hepsinden bir miktar porsiyonumuzda olmalı. Sağlıklı bir tabak nasıl olur diye düşünürseniz de, bir miktarını mutlaka salata, yeşil sebzeler kaplayacak, bir miktar karbonhidrat dediğimiz ekmek, bulgur pilavı gibi yemekler olacak, bir kısmı da et, balık, tavuk, baklagiller dediğimiz protein grubundan bulunacak. Protein grubunun bir diğer ürünleri de süt ürünleridir. Süt ürünleri de beslenmemizin temelini oluşturan besin gruplarıdır. Beslenme kişiye özeldir. Tabii ki temel beslenme basamakları aynı şekilde uygulanabilir ama miktarları değişkenlik gösterir. Herkes kan tahliline, boy, kilo, kas ve sıvı oranına göre diyet yapmalıdır. Ayrıca sadece kilolular değil, kendine değer veren herkes diyet yapmalı, sağlıklı beslenmelidir.

GDS

Gerçek Diyetisyenler Sitesi; sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik alanlarına yönelik bilgi paylaşımının yapıldığı, kâr amacı gütmeyen bir internet platformudur.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir