Buzdolabında saklanmaması gereken 10 besin

buzdolabı

Bazı besinlerin genel kanının aksine buzdolabında değil dışarıda korunması gerektiği diyetisyenlerce belirtildi. Buzdolabı, bazı besinlerin ömrünü kısaltırken, bazılarının ise besin değerlerinin azalmasına sebep olabiliyor…

buzdolabı

Mutfağımızdaki birçok besini buzdolabında saklıyoruz ancak bazı yiyeceklerin buzdolabında saklanmaması gerektiği genellikle bilinmiyor. Yanlış koşullarda saklanan yiyecekler tadını ve besin değerini kaybedebiliyor. İşte o besinler:

patates, patates diyeti

1. Patates

Patatesleri buzdolabında saklamak, içindeki nişastanın şekere dönüşmesine neden olur. Bu nedenle karanlık ve serin bir ortam daha uygun olacaktır.

soğan, kurusoğan

2. Soğan

Soğanlar buzdolabının tüm nemini emiyor. Bu yüzden buzdolabında bekletilen soğanların kabukları nemleniyor ve lezzetleri değişiyor. Aynı patatesler gibi soğanlarınızı da karanlık ve kuru bir köşede saklamaya özen göstermelisiniz. Ancak soğanı ve patatesi aynı yerde saklamaktan kaçının. Aksi halde soğanlar patatesin tüm suyunu emecektir.

hıyar, salatalık

3. Salatalık

Salatalıklar genellikle buzdolabının sebzelik bölüne yerleştirilir. Ancak bu da hatalı bir uygulama… Salatalıklar buzdolabında diriliği ve tadını kaybediyor. Aynı şey havuçlar için de geçerli. Bu sebzelerin ışıktan uzak kuru bir yerde saklanması gerekiyor.

çilek

4. Çilek

Çilekler ve diğer kırmızı meyveler buzdolabında saklandığında tadını kaybediyor. Çilekle yapılan tatlıların da buzdolabında ilk tatlarını kaybetmeleri sıklıkla görülüyor. Buzdolabına konulan çilekli tatlıların şekeri kristalize oluyor ve tadı bozuluyor.

ketçap

5. Ketçap

Tüketicilerin büyük çoğunluğu ketçabı buzdolabında saklıyor. Lakin ketçapların süpermarketlerde raflarda tutulduğu unutuluyor. Bu yanlış alışkanlığa son verin. Buzdolabındaki ketçapların kıvamı bozuluyor.

yumurta kaç kalori, yumurta besin değeri, yumurta faydaları, yumurta sporcu

6. Yumurta

Buzdolapların hemen hepsinde kapak bölümünde yumurtaları saklamak için özel bir bölüm bulunsa da buzdolabı yumurtalar için uygun bir saklama alanı değil. Yumurtaları ışıksız ve kuru yerlerde saklamak daha uygun bir yöntem.

kornişon salatalık turşu

7. Kornişon turşu

Kornişon salatalıklardan yapılan turşular buzdolabında saklandığında mayalanma süreci sekteye uğrar ve tadını kaybeder. Kornişon turşuyu oda sıcaklığında saklamalısınız.

muz, muz kalorisi, muz diyeti

8. Muz

Tıpkı kivi gibi muz da buzdolabında daha çabuk kararır. Egzotik bir meyve olan muz, sıcaklığa ihtiyaç duyar. Hasır sepetler muzları tadını bozmadan saklamak için gayet idealdir.

ton balık

9. Konserve ton balığı

Buzdolabı, konserve ton balığının yapısına zarar verebilir. Marketler ve bakkallarda da ton balığı buzdolaplarında değil raflarda satılıyor.

tam tahıllı ekmek, tam tahıl ekmeği

10. Ekmek

Ekmekleri daha sonra tüketmek için buzdolabında, bazen de derin dondurucuda saklıyoruz ancak ekmeklerin nemi soğuk ortamda kayboluyor. Ekmekleri sıkıca paketlemek, bir süreliğine buzdolabının gördüğü işlevi görecektir. Ancak daha uzun süre saklanacak ve kısa süre içinde tüketilemeyecek ekmekler, küflenmemesi ve ziyan olmaması için buzdolabında saklanması gerekiyor.

gıda gündemi

GDS

Gerçek Diyetisyenler Sitesi; sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik alanlarına yönelik bilgi paylaşımının yapıldığı, kâr amacı gütmeyen bir internet platformudur.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir