Açıköğretim fakültesinde öğrenim görmek isteyenlerin dikkatine

2016/2017 Açıköğretim kayıt tarihleri, AÖF Kaydı için gereken belgeler, AÖF ders geçme sistemi, 2016-2017 AÖF Sınav tarihleri, AÖF hakkında detaylı bilgiler,

AÖF kayıtları hakkında duyuru yapıldı. Milyonlarca öğrenci AÖF kayıt tarihlerini bekliyor.

2016-2017 Açıköğretim üniversite kayıt tarihleri belli oldu.

Üniversite mezunu olmak isteyen adayların yapmaları gereken işlemleri bu sayfada bulabilirsiniz. Öğrenciler AÖF sitesinden ders ekle-sil işlemlerini yapabilecek. Her programa göre değişen harç ücretleri genellikle 205 liraya denk geliyor. Öğrenciler parayı yatırdıktan sonra kayıt yenileme işlemlerini yapabilecekler.

2016/2017 Açıköğretim kayıt tarihleri

  • ÖSYS Yeni Kayıt: 25 Ağustos 2016 Perşembe günü başlayacak – 03 Eylül 2016 Cumartesi günü bitecektir. Mazeretli Kayıt Tarihi ise 03 Eylül 2016 Cumartesi günüdür.
  • İkinci Üniversite: 31 Ağustos 2016 Çarşamba günü başlayacak – 09 Eylül 2016 Cuma bitecektir. Mazeretli Kayıt Tarihi ise 09 Eylül 2016 Cuma günüdür.
  • Kayıt Yenileme: 26 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak 07 Ekim 2016 Cuma bitecektir. Mazeret Kayıt Tarihi ise 07 Ekim 2016 Cuma günüdür.
Açık Öğretim Sistemine göre öğretim yapan Anadolu Üniversitesi İşletme ve İktisat Fakülteleri ile Önlisans programlarına yerleştirilmiş olan öğrencilerin kayıt işlemleri her yıl fakülte tarafından yayınlanan kayıt kılavuzunda belirtilir.

AÖF Kaydı için gereken belgeler

  • Lise diplomasının aslı,
  • Kimlik fotokopisi,
  • 12 adet (4,5×6 cm) fotoğraf,
  • Öğrenci katkı payını/öğrenim ücretini ödemesine ilişkin banka dekontu

AÖF Ders geçme sistemi

Yıllık programlarda okuyan öğrenciler için ders geçme sistemi şöyledir: AÖF sınavlarında değerlendirme yüz (100) tam not üzerinden yapılır. Her ders için başarı notu; ara sınavı notunun % 30′ u ile yıl sonu veya bütünleme sınavı notunun % 70′ i toplanarak bulunur. Bir dersten başarılı sayılabilmek için yukarıdaki değerlendirmeye göre bulunan başarı notunun en az elli (50) olması gerekir. Başarı notu küsurlu çıkarsa en yakın tam sayıya yuvarlanır.
Ara sınavı, bütünleme sınavını da aynı şekilde etkilemekte ve bu sınavlardaki başarı notu hesabı da yukarıdaki gibi yapılmaktadır. Ara sınava girememiş öğrenciler; yıl sonu sınavından veya bütünleme sınavından % 70’i elli (50) ve yukarısı olan bir not aldıkları takdirde başarılı sayılırlar.
Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Sınav sonuçları duyuruluncaya kadar hiç bir surette açıklanmaz. Duyurulan sınav sonuçları kesin olup, itiraz edilemez. Sınav evrakı iki yıl saklanır.
Bulunduğu sınıfta en çok 2 dersten başarısız olan öğrencilere bir üst sınıfın dersleri verilir. 3 ve daha fazla dersten başarısız olan öğrenciler, aynı sınıfta başarısız oldukları dersleri tekrar ederler ve bu derslerin sınavına girerler. Bu öğrenciler üst sınıftan ders alamazlar.

 2016-2017 AÖF Sınav tarihleri

  • Güz Dönemi Ara Sınavı: 26 – 27 Kasım 2016
  • Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 14 – 15 Ocak 2017
  • Bahar Dönemi Ara Sınavı: 15 – 16 Nisan 2017
  • Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 27 – 28 Mayıs 2017
  • 2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı: 15 Temmuz 2017

AÖF Hakkında detaylı bilgiler

  • Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerde sınıf geçme sistemi uygulanır. Ancak, bulunduğu sınıftaki derslerin en çok ikisinden başarısız olanlara bir üst sınıfın dersleri verilir. Üç veya daha fazla dersten başarısız olanlar, başarısız oldukları dersleri tekrar ederler, bu öğrenciler üst sınıftan ders alamazlar.
  • AÖF öğrencileri her yıl kayıt yenilemek zorundadırlar. 2 yıl üst üste kaydını yenilemeyen öğrencilerin fakülteden kayıtları silinir.
  • Açıköğretim fakültesi öğrencileri kayıt yaptırdıkları yıldan başlamak üzere önlisans için 4, lisans için 7 yıl süresince öğrencilik haklarından yararlanabilirler. Öğrenciler kayıt yenilemedikleri yılda öğrencilik haklarından yararlanamazlar.Kayıt yenilemedikleri öğretim yılları 4 ve 7 yıllık öğretim süresinin hesabına yazılır.
  • Açıköğretim fakültesinde kayıtlı olan öğrenciler, her ne sebeple olursa olsun; fakülte, bölüm, ve programlar arasında yatay geçiş yapamazlar.
  • Açıköğretim fakültesi öğrencileri, bölüm ve programlarından örgün öğretime geçemezler.
  • 1. ve 2. sınıf derslerinin tamamından başarılı olan İktisat ve İşletme fakültesi öğrencilerine, Merkez Bürodan yazılı olarak istemeleri halinde önlisans diploması verilir.

GDS

Gerçek Diyetisyenler Sitesi; sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik alanlarına yönelik bilgi paylaşımının yapıldığı, kâr amacı gütmeyen bir internet platformudur.

Önerilen makaleler

2 Yorum

  1. Merhabalar açıköğretim de beslenme ve diyetetik bölümü var mı?

  2. Merhaba gida teknolojisi on lisans mezunuyum dgs girdim ama acikogretimden beslenme ve diyetetik bolumunu okuyabiliyor muyum acikogretim programi var mi ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir