3600, diyetisyenlere verilmezse iş barışı bozulur!

3600 Ek gösterge diyetisyen hekim hemşire eczacı fizyoterapist

Yaklaşık bir yıldır kamu personellerinin gündeminde olan 3600 meselesinde hâlâ belirsizlikler sürmektedir.

Şimdiye kadar yapılan açıklamalarda 3600 için hemşire dışında branşların ismi geçmedi. En son Cumurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın 3600 için 4 meslekte (öğretmen, polis, imam, hemşire) tek seferde çıkacak bir kanunla düzenleme yapılacağını söyledi.

Sağlıkta 3600’ü hemşire dışında kimin alacağını şuan kimse bilmiyor. En son yasal düzenleme ile sağlık memurları ile hemşireler eş değer meslek sayılmıştı. Hatta sağlık memurlarına hemşire kadrosuna geçiş hakkı verilmişti. Ebelerin görev tanımında ise hemşirenin yaptığı tüm işlemleri yapar ayrıca doğuma yardımcı olunur denilmektedir.

Sağlıkta diyetisyenlerin de dahil olduğu grup olan hekim dışı sağlık personelinin görev tanımları birbirlerinin hemen hemen yakın olup çalışma ortamları ortak alanlardır. Acil serviste hemşireden sağlık memuruna paramedikten ebeye; poliklinikte diyetisyenden hemşireye kadar tüm branşlar benzer görevleri yapıyor. Aile hekimliğinde ebe hemşire sağlık memuru ve ATT’ler ise aynı işi yapıyor.

Sağlıkta hemşire, sağlık memuru, ebe, vb meslekle ilgili lisans mezunu branşlarının tamamına 3600 verilmesi gerekmektedir. Bunun yanında sağlık profesyonelleri olan diyetisyen ve fizyoterapistler unutulmamalıdır. Bunun dışındaki uygulamalar adaletten ve hakkaniyetten uzak olacaktır. Çalışma barışı için personel arasında huzursuzluk çıkmaması adına 3600 tüm sağlık çalışanlarına verilmedir.

Maliyet hesabı yapıp sadece hemşirelere 3600 verip diğer branşlara bu hak verilmezse sahada ciddi sorunlar yaşanır. Aynı işi yapanlara aynı hak verilir.

GDS

Gerçek Diyetisyenler Sitesi; sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik alanlarına yönelik bilgi paylaşımının yapıldığı, kâr amacı gütmeyen bir internet platformudur.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir